Tuesday, June 4, 2013

NEW BIKE?

Viime vuonna sain käyttööni pinkin Jopon, johon rakastuin suuresti. Kuljin Jopolla kaikkialle, silloinkin kun oli vielä lunta maassa. Jopo oli silmäteräni. Eräänä iltana jätin Jopon ystäväni sisäpihalle kolmella (3!!!) lukolla kiinni mattotelineeseen ja ystävän pyörään, kun menimme koiran kanssa lenkille. Siltikin joku idiootti oli käynyt rakkaani pihistämässä ja sitä seurasi suuri suru. Kun ajattelenkin asiaa, niin rupeaa heti ärsyttämään.

Nyt mulla on jo ihan hullu pyöräilykuume päällä tämän kesän osalta ja olenkin katsellut vähän uusia pyöriä. Jopon ja Ponin lisäksi listalla on ollut klassiset naistenpyörät, kuten esimerkiksi Tunturilta Elina, jossa on myös tuo ihana hamerverkko. Myös Amélie miellyttää silmääni ja sen runkografiikat onkin suunnitellut graafisen alan suunnittelijoille järjestetyn kilpailun voittaja. 

Jenni osti viime vuonna Pelagonin Brooklynin, joka on mielestäni yksi kauneimmista pyöristä koskaan ja nimenomaan tuon maitokahvin värisenä.Täällä pähkäilen päivittäin, enkä nyt siis vielä tiedä mihin suuntaan kallistun, mutta sen tiedän että pyöräilemään ON PÄÄSTÄVÄ! Olen joka vuosi skipannut matkakortin ostamisen kesällä, koska kuljen kaikkialle pyörällä. Nyt työreittini on vielä ihan täydellinen, kun se kulkee vain Kaivopuiston rantaa pitkin, joten haluan hypätä pyörän selkään hetihetiheti.


Millainen menopeli teillä on? Minkälaisen pyörän te valitsisitte?

(Ensimmäinen kuva varastettu Jennin blogista.)

26 comments :

 1. Olen auton ostamisen jälkeen laiskistunut niin pahasti etten juurikaan ole kulkenut mihinkään ilman autoa, lukuun ottamatta 300 metrin päässä olevaa lähikauppaa. Ostin viime vuonna loppukesästä vihdoin uuden polkupyörän jonka tänään laiton uudelleen kesäkuntoon. Se oli IHANAA!! Lämmin kesätuuli ja ihana pirteä valean vihreä menopeli alla. Miten sen olikaan voinut unohtaa tuolla tavalla. Nyt jää auto tyystin vain työmatkoja varten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo nimenomaan! En ymmärrä miten sen aina unohtaakin miten kivaa se on. Tosin talvisin kaipaan aina sitä lämmintä tuulta ja pyöräilyä yleensäkkin. On muuten hassua huomata, että voi helposti polkasta joku 10km, eikä edes välttämättä tunnu missään. :)

   Delete
 2. Miulla on ikivanha äidin mummon polkupyörä. :) Ei vaihteita tai mitään. Uudet renkaat ja satulahan siihen on pitänyt vaihtaa, mutta vielä on hyvin palvellut! Sellanen kori tuohon eteen on vielä hankinnassa, jotta saapi laukkua pitää siinä sitten. :) Mieki kuljen suurimman osan matkoista mihin vaan pääsee niin pyörällä. :) Kouluunkin kiva mennä syksyllä kun on vielä lämpimät kelit ja ei tarvii pukee niin kauheesti vaatetta päälle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin haluan jonkun ihanan korin johon saan laukun, niin helpottuu kruisailu huomattavasti. Ikivanhat pyörät on yleensä vielä parempia kuin uudet, sama pätee puhelimiin. :)

   Delete
  2. Miulla vaan on käyny jostain syystä niin hassusti että takakumi puhkee aina :DD nyt on ihmeen hyvin säilynyt.

   Delete
 3. Pelago! Capri tai Brooklyn ehdottomasti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. En kestä! Ei saa yllyttää. Olin jo kerran ostamassa sen, mutta sitten jänistin. :D

   Delete
 4. Mulla on vihreä Poni ja se on ihan huippu kaupunkipörä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ponit on ihania. Mun kavereilla on niitä ja tykkään kyllä kovasti. Poneissa on ne huiput uudet koritkin! :)

   Delete
 5. Mäkin suosittelen lämmöllä Pelagon Brooklynia. Olen onnellinen omistaja,jokainen päivä jaksaa ilostuttaa,enkä kadu penniäkään,että menin ja hankin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on niin kaunis, etten kestä. Kuulemma myös hyvä? Pitääkö paikkaansa? Eikö sua koskaan pelota, että se varastetaan?

   Delete
 6. Minä hankin kuukausi sitten Pelagon Caprin ja nyt poikaystävälle tuli siitä innostuneena Pelagon Bristol. Suosittelen erittäin lämpimästi! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaikki nyt tuntuu liputtavan Pelagon puolesta. :D

   Delete
 7. ompas hieno! pelkäisin kyllä hirveästi että se varastetaan (tuntuu että jokaiselta pääkaupunkiseutulaiselta kaverilta on varastettu ainakin yksi pyörä. hervottomista lukoista huolimatta...)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo mua pelottaa se myöskin! On ihan turha ilmeisesti ostella useampia lukkoja, kun jos ne haluaa sen viedä niin ne vie. Ärsyttää suunnattomasti ja mähän pillitin monta päivää, kun Jopo pöllittiin!

   Delete
 8. Helkama vm. 97, en tykkää, kun on 21-vaihdetta ja käsijarrut. Uutta en ole varkaiden pelossa viitsinyt ostaa. Äitini ainakin kehui Elina-pyörää (äiti on 80v ja pyöräilee yli 10 km:n matkoja).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Elina on ollut mun pitkäaikainen ihastus, joten ehdottomasti siellä top kolmosessa. :)

   Delete
 9. Mulla on joku käytettynä ostettu, mutta erittäin toimiva ja kiva pyörä :)
  Uskallan käyttää sitä vaan sen takia, että saan sen työpaikalle sisälle turvaan niin kukaan ei voi viedä tai vahingoittaa sitä :D Ärsyttää suunnattomasti pyörävarkaat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muakin ärsyttää! Tuun vihaseksi niiden ajattelustakin. Oon kans kattonut käytettyjä pyöriä. Oon vaan niin tohelo, että vakuutus houkuttaa... :D

   Delete
 10. Mun mielestä tuo Elina on aivan ihanan old school!

  Itsellähän on käytettynä ostettu liianmonivaihteinen maastopyörä, jossa on rengas puhki ja mies ei ole muistanut ostaa uutta... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt mies hommiin! :D Pyörä kuin pyörä, niin pyöräily on ihanaa. <3

   Delete
 11. Työelämässä ollessani (nyt kotiäitinä) ajan työmatkat päivittäin pyörällä eli tulee n. 20 km päivässä poljettua jokseenkin mäkistä tietä. Siihen tarvitsee paljon vaihteita (on kiire aamulla töihin ja töiden jälkeen hakemaan ipanat hoidosta). Ostin Cittarista Scott-merkkisen hybridin. Niitä oli myös ihanan valkoisina ja tyylikkäinä:) Vaihteita on 21 joista 7 on jatkuvassa käytössä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oon itsekin vasta iän myötä oppinut käyttämään vaihteita. Ennen vetelin ykkösellä kaikissa olosuhteissa. :D

   Delete
 12. Mummin vanhalla pyörällä mennään ;) Huippu peli, ja aivan puhki ruostunut :D heh

  ReplyDelete
 13. Ostin juuri tänä keväänä uuden pyörän, merkki on Fino ja malli Miina, sellainen moderni mummiska seittämällä vaihteella. Aivan loistava mun 3 km mäkisen työmatkan pyöräilyyn. Eikä oo rumakaa.

  ReplyDelete
 14. Olen jo pitemmän aikaa miettinyt ostavani uuden pyörän, koska entinen alkaa olemaan niin huonossa kunnossa, ettei sitä saa enää korjattua. Se on isosiskon vanha, mikä on ollut silläkin monta vuotta. Se on musta ja tosi vankka ajaa. : ) mutta vain 3 vaihetta, joka alkaa näin loppuvaiheessa ärsyttämään. Olen tosi huono pyörä asioissa, joten tämä tulee tarpeeseen! : ) ja musta pyörä on paras. : )

  ReplyDelete

Please leave a message. :)

UA-40678595-1