Tuesday, June 18, 2013

PEPPI MEETS ORAL HYGIENIST

Terkkuja hammaslääkärin tuolista! Mun hampaita on elämäni aikana operoitu niin paljon, että vaikka tuolissa pönöttääkin aika jännittyneen olonen potilas, niin kovin pahaa kammoa mulla ei noita huoneita kohtaan ole.


Sellon Medismile tarjosi mulle mahdollisuuden hampaidenvalkaisuun. Olen käynyt aiemmin valkaisemassa hampaitani, jotka ovat jo luonnostaan kai suhteellisen vaaleat. Omasta mielestäni kylläkin erittäin keltaiset, koska mun hammasluu on jo sellainen kellertävä ja sitten vielä olen juonut paljon teetä. Tähän olen kuitenkin saanut aina eriävän mielipiteen, joten pitänee se kai uskoa että hymyni on suhteellisen valkoinen.

Lupauduin valkaisuun menemään, koska se on ollut jo pitkään mun To Do-listalla. Jos siihen valkaisukierteeseen lähtee, niin niitä olisi hyvä käydä kirkastamassa n. vuoden välein.

Tiesin, että edessä on myös hammasvälien puhdistus, koska olin käynyt poistamassa hammaskiveä viimeksi reilu vuosi sitten. Hammaskiveä ei ollut erikoisemmin päässyt muodostumaan, mutta aina se suuhygienisti sieltä jotain putsattavaa löytää ja tunkee sen piikkinsä sinne. Neuroottisesta hampaidenharjauksesta huolimatta, mun ikenet oli päässyt vähän tulehtumaan, joten valkaisua ei voitu tehdä tällä ekalla kerralla. Sainkin jälleen käskyn siirtyä takaisin sähköhammasharjaan, koska olen luistanut sen käytöstä ja pessyt tyytyväisenä tavallisella harjalla. Tähän syynä on niinkin tärkeä juttu, kun että pestään yleensä yhdessä hampaat ja ärsyttää odottaa toiselta sitä sähkistä... Okei no nyt sitten omin sen taas itselleni, koska tuomio oli ehdoton.

Hammaskiven poiston yhteydessä suuhygienisti suoritti mulle soodapuhdistuksen, jota kutsutaan myös "treffiputsaukseksi".. Siinä puhdistetaan jokainen hammas yksitellen tällaisella soodamössöllä (jota muuten lentää kaikkialle) ja ahh miten puhdas olo sen jälkeen onkaan. Olin aivan fiiliksissä pari päivää siitä puhtaasta tunteesta. Saako kukaan muu kiksejä siitä, että hampaiden pinta on sellainen superpuhdas? Vai olenko jotenkin todella outo?

Juhannuksen jälkeen menen sitten valkaisuun ja saas nähdä kuinka kirkas hymy sieltä tuleekaan. Tarkoitus ei ole siis saavuttaa mitään Hollywood-smilea, vaan sellainen luonnollinen, kirkas hymy. Samalla myös ehkä vähän hiotaan pieniä kulumia mun etuhampaista, koska toisessa niistä on sellainen häiritsevä murtuma.

Tällaista tänään. Nyt menenkin hankaamaan hampaani sähkiksellä, ettei tule sanomista. :)

5 comments :

 1. Mun hampaita ja suuta on kans operoitu monesti elämäni aikana ja muutama epäonnistunutkin operaatio tehty. Siitäkään huolimatta en hirveästi pelkää hammaslääkärikäyntejä, vaikka ehkä luulisi. Kyllähän sinne aina vähän jännittää mennä, mutta ei niin paljoa että jättäisen sen takia menemättä. Mä tykkään myös siitä tunteesta kun hampaat on tosi puhtaat. Ah! ;)

  ReplyDelete
 2. Sun hammaslääkäri reissu kuullosti mukavalta... Itselläni juuri lohkesi hammas, ja auts kun pitäs hamppulääkäriin mennä. En pelkää mitään muuta niin paljoa kuin hammaslääkäriä. Ehkä mä rohkaistun tässä kohta ja saan varattua kesälomalle hammaslääkärireissun... :)

  ReplyDelete
 3. kiva kun kirjoitat tällaisesta jutusta! mulla on kauhea hammaslääkäripelko mutta lohduttaa vähän tietää ettei muillakaan ole ihan huipputäydelliset hampaat ja että muut käy myös hammaslääkärillä ja selviää siitä...

  ReplyDelete
 4. Itselläni on kans paljon kokemuksia hammaslääkäreistä, sillä oikomishoitoja on tehty ekasta luokasta saakka, eli jo 11 vuotta, ja edelleen on hammasraudat. Kerran ala-asteella yhestä hampaasta lohkes välituntileikeissä aika isokin pala joka sit onneks paikattiin...
  Harmittaa vaan, et mulla on edelleen joissain hampaissa liimaa raudoista. Vaikka sanon siitä hammaslääkärille, ja sitä yritetään ottaa pois, niin ei oo onnistunu. =(
  Ja kyllä, on aivan mahtava tunne kun hampaat on tosi puhtaat, vaikken oo koskaan tollasessa soodapuhdistukessa tms ollu... Vois olla ihan mielenkiintosta koittaa...

  ReplyDelete
 5. Saan todellakin kiksejä superpuhtaista hampaista eli et ole yksin ;) En voisi elää ilman sähkistä ja hammaslankaa. Useimmiten hammaslääkärille meno on mukavaa, alkaa enemmänkin ahdistaa jos ei ole aikoihin käynyt.

  Ps. Ihana paita <3 Joko niitä saa Suomesta ja jos saa niin mistä? :)

  ReplyDelete

Please leave a message. :)

UA-40678595-1