Thursday, July 25, 2013

SO LONG, FAREWELLRillipiirakka, rillirousku, rillipää... Rakkaalla rillipäisellä lapsella on monta nimeä. Niin myös minulla sen jälkeen kun sain ensimmäiset lasini joskus kolmannella luokalla. Ne oli silloin lähinäköön, mutta myöhemmin kaukonäköni huononi ja lasit tulivat jäädäkseen.

Olen nyt 16 vuotta kulkenut lasit naamallani ja niistä on tullut minulle tietynlainen tavaramerkkikin tässä lähivuosien aikana. Olen viihtynyt niissä, koska ne kehystää kivasti kasvoja, mutta samalla kärsinyt joogatunneilla valuvista laseista ja niiden huurtumisesta talvella kun astun bussiin. Olen käyttänyt hajataittoa korjaavia piilareita, vaikka minua on kielletty käyttämästä piilareita. 

Tänään se loppuu.

Tunnin päästä astelemme Annan kanssa Bulevardin Klinikan ovesta sisään ja käydään molemmat korjaamassa näkömme. Meille tehdään laserleikkaus josta molemmat on salaa haaveillut jo pitkään, muttei kumpikaan olla uskallettu. Käytiin kuukausi sitten tutustumassa paikkaan ja tarkistuttamassa silmämme, että oikeasti voidaan mennä sinne. Tätä päivää ollaan jännitetty, odotettu ja pelätty niin paljon, että onneksi se nyt on täällä. Anna on hysteerinen silmiensä suhteen ja itse jännitän varmaan enemmän Annan puolesta, kuin itseni.


Eilen sanottiin puhelun lopuksi, että "Nähdään huomenna" ja ruvettiin nauramaan, kun tajuttiin että NIINHÄN ME NÄHDÄÄN! En voi uskoa, että joku korjaa mun näön, hajataiton ja pääsen nauttimaan elämästäni ilman laseja tai piilareita.

Uskon, että tämä tulee olemaan yksi parhaista ideoistani hetkeen. Vihdoin näen kunnolla, enkä vain kulje nokka pystyssä ihmisten ohi tervehtimättä.

Onko kellekkään muulle tehty laserleikkausta?

Leikkaus tehdään yhteistyössä Femtolasik-ketjun kanssa.

20 comments :

 1. Haluaisin kovasti mennä tohon leikkaukseen sitten kun mun näön muuttuminen tasaantuu, mutta mulle tulis todennäköisesti pakokauhu siinä :(

  ReplyDelete
 2. TSEMPPIÄ SEPI LEIKKAUKSEEN!!!

  ReplyDelete
 3. TSEMPPIÄ SEPI LEIKKAUKSEEN!!

  ReplyDelete
 4. Tsiisös,
  otsikon luettuani säikähdin jo, että lyöt hanskat tiskiin blogisi suhteen. :D
  Onneksi näin ei ole, yhdyn ilomielin riemuusi laserleikkauksen johdosta! Onnea leikkaukseen, ja palaathan pian bittiavaruuteen entistä ehompana.

  Itselleni ei ole tehty leikkausta (ei ole lasejakaan), mutta kaverini on saanut siitä avun ja elelee jo ties monettako vuotta lasittomana. Hänellä on nykyään kuitenkin suosikkikehyksissään lasiset linssit, jotta voi edelleen käyttää silmälaseja tyylitarkoituksessa. Tällainen ei varmaan sinua ihan hetkeen tule kiinnostamaan, kun laseista eroon pääset, mutta älä sentään heitä vanhoja pokia pois! Sinullakin on kuvista päätellen monet tyylikkäät ja hauskat silmälasit, jotka varmasti voivat vielä vuosien päästä olla tyylikäs lisä asuun, jos vain ovat hyvässä kunnossa. ;)

  -AnnieRouva
  http://www.muinanaisina.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 5. Ite sain omat lasit ala-asteella ja viime silmälääkäri käynnillä kateltiin piilareita ja kyselin että mites laserleikkaus onnistuisi. Sano ettei mitään ongelmaa sen tekemiseen ois, mutta suositteli et odottaisin vuoden tai pari, että varmasti on näkö jääny nyt tähän, eikä huonone enää. Tosin mie oon aina tykänny laseista, koskaan ei oo ongelmaa ollu laittaa niitä kouluun. Voi tosin johtua siitäkin etten ole saanu haukkumisia laseista koskaan. (ainakaan ei ole kantautunut korviini)

  ReplyDelete
 6. Olet tehnyt erinomaisen valinnan. Itse leikkautin silmäni (jotain -6 luokkaa) 2010 enkä ole päivääkään kadunnut. Merellä lasit ovat vain ja ainoastaan tiellä, samoin liikunnassa:) Leikkaus on nopea ja kivuton operaatio joka ei oikeastaan tunnu miltään. Itse leikkautin Turun silmäexperteillä ja lämpimästi voin suositella paikkaa:)

  ReplyDelete
 7. Kävin Femtolasikissa kaksi vuotta sitten, 22-vuotiaana. Olin puhunut vanhempieni leikkauksesta ja vaikka kuinka pitkään, sillä minulla oli miinusta kummassakin silmässä reippaasti (-6/-7). Noin puolta vuotta aiemmin silmälääkäri oli yhtäkkiä sanonut että leikkaus voitaisiin nyt tehdä, sillä näkö oli pysynyt samana riittävän pitkään. Jännitin leikkausta aivan järkyttävästi ja hoitaja kävikin antamassa minulle puolikkaan diapamin ennen kuin menin leikkaushuoneeseen :D

  Mulla kaikki meni erinomaisesti, näin minulle sanoi sekä leikannut, että puolueeton silmälääkäri, jälkimmäinen oikein kehui että "onpas kauniisti leikatut läpät!" :D Näköni on parempi kuin ennen lasien ja piilarien kanssa. Silmäni ovat edelleen erityisesti aamuisin aika kuivat, mutta niin ne olivat piilareitakin käyttäessä, lisäksi minulla on sairaus joka altistaa entisestään kuivasilmäisyydelle ja lääkäri kertoikin asiasta jo etukäteen. Lisäksi suuria taittovirheitä korjattaessa saattaa piilokarsastus nostaa päätään kuten minulla, ja näinkin aika pitkään kaukana olevat kohteet kahtena, erityisesti jos olin juuri katsonut pitkään lähelle. Tämäkin vaiva tasottui ajan myötä.

  Kaiken kaikkiaan leikkaus oli mulle positiivinen kokemus. Laskin, että leikkaus maksaa minulle itsensä takaisin viim. 7 vuodessa, todennäköisesti aiemminkin.

  ReplyDelete
 8. Sie oot kaunis aina, olipa rillit tai ei. :)
  Vaikka en usko, että sinä sen takia mihinkään leikkaukseen menet. Ja jos tulee ikävä laseja niin ainahan on näitä ns. "tyylilaseja", joita pidetään ilman vahvuuksia ihan vain asusteena. :) Miulla itelläni on piilarit ja oon leikkaustakin miettinyt, mutta miulle riittää nää linssit nytten. :) Ja silmälaseistani en niinkään tykkää, mutta käytän niitäkin.

  ReplyDelete
 9. voi luoja että oot upee ... ! :) saako näin aiheeseen liittymättä udella,että mitä väriä löytyy huulilta ? ;) melko täydellisen sävynen väri.ja nyt jos vastaat että "ei mitään" niin kuolen kateudesta :D tsemppiä leikkaukseen!!

  ReplyDelete
 10. Itsekin olen miettinyt samaa, että menisinkö leikkuuttamaan silmäni.. mutta en uskalla! Pelkään sitä operaatiota niin paljon. Serkkuni kävi alkuvuodesta Tallinnassa leikkuuttamassa silmänsä ja oli erittäin tyytyväinen. On sen jälkeen pelkästään hehkuttanut koko juttua.
  Itse sain ekat silmälasit lukion toisella luokalla, kun kaukonäkö huonontui ja ajan mittaan se on muuttunut aika paljon. Nykyään en osaa olla ilman laseja. Nekin on mun tavaramerkki.. ja silmäpussit ei näy niin pahasti! : D

  ReplyDelete
 11. Oi te rohkeat naiset Peppi ja Anna! Olisi ääreöttämän kiva kuulla jälkikäteen miten operaatio tehtiin, miten toipuminen lähti käyntiin ja ennenkaikkea: miten nopeasti olitte taas "työkunnossa"?

  Itse olen arponut uusien lasien hankkimisen ja leikkauksen välillä. Leikkaus on kallis, saisin samalla rahalla ajokortin (hihi, mutta mitä mä sillä tekisin kun on toi sangen toimiva HSL...), mutta toisaalta silmälaseihin ja piilareihinkin saa uppoamaan omaisuuden...

  Pelkään myös ajatusta silmien ronkkimisesta, kai sieltä saa kunnon puudutustipat silmiin niin että silmät on taju kankaalla koko operaation ajan? Ja ehkä kokovartalopuudutuksen tärisijällekin??

  Onnea hyvästä päätöksestä teille tytöt (sekä siitä, että päätitte lähteä leikkaukseen että siitä, että jäitte esimerkillisesti operoitavaksi Suomeen) ja toipumisia ♥

  ReplyDelete
 12. Mulla alko myös silmälasien käyttö lähinäköä varten ja sitten oli vähän aikaa kun en tarvinnut laseja, ja sitten olikin kaukonäössä vikaa ja hajataittoa myös.. Oot kyllä rohkea! Toivottavasti kaikki menee hyvin! Toivottavasti ei tule ikävä sitä "nörtti liikettä" kun lasit on vähän valunu nenänvartta alas ja joudut painamaan niitä takaisin paikoilleen :D

  -Sara

  ReplyDelete
 13. Olen elänyt silmälasien kanssa yhdessä sulassa sovussa jo 16 vuotta ja lääkäri on kieltänyt piilolinssien käytön tiettyjen sairauksieni takia. Olishan toi leikkaus varmaan iha jees jos olis varaa siihen,sitä kun elelee kelan etuuksien varassa niin tuollasesta leikkauksesta voi vaan uneksia pienessä mielessään.

  ReplyDelete
 14. Haluaisin itse ehdottomasti laserleikkaukseen! Se vaan maksaa ihan liikaa :( Tsemppiä!

  Btw, mikä juttu toi suun auki lörpöttäminen muotibloggareilla oiken on? :D

  ReplyDelete
 15. Kaverilta leikattiin, ja oli tosi tyytyväinen pitkään. Nyt kun sai vauvan, niin rskausaikananäkö huononi takaisin. Mutta siis positiivinen kokemus muuten!

  ReplyDelete
 16. Sulla on kyll aivan ihana blogi:) Mistä löydät noin ihania vaatteita? Olen itse plussa koon (L-XL) tyttö ja tuntuu etten löyvä mistään minulle sopivia mutta muodikkaita vaatteita.

  ReplyDelete
 17. Hei! Miksi sama kalailme (lievä kylläkin) viimeisissä kuvissa...? En ummarra. Mikä siinä huulen töröttämisessä on niin hienoa ja miksi tuon saman ilmeen näkee kaikkien nuorten naisten naamakuvissa? Nätti sä oot, emmä pahalla sano.

  Kertokaa mulle... Miksi tänä päivänä koko ajan kuvataan omaa pärstää ja vartaloa ja halutaan julkaista niitä sitten facebookissa ja blogeissa kaikkien nähtäville? Mitä kuvien julkaisulla halutaan "saavuttaa"? Onko se vain kehujen kalastelua? Huono itsetunto, itserakkaus, epävarmuus??? Miksi halutaan olla esillä? ARGH.

  Ja en nyt tarkoita tällä niinkään sellaisia tapauksia, kuten silmeikkien havainnollistaminen kuvien avulla ja oman tyylin esitteleminen. Ovathan nekin tätä edellä mainittua, mutta lähinnä tarkoitan niitä pärstäkuvia, mitkä eivät niin sanotusti anna mitään! Toivottavasti ymmärsitte, mutta älkää ymmärtäkö väärin. :) <3

  Ystävällisin terveisin Kaskelotti

  ReplyDelete
 18. Vastailen nyt vähän myöhässä, mutta minulle tehtiin laserleikkaus 15 vuotta sitten. Leikkaukset (silloin vielä yleensä leikattiin eriaikaan silmät) meni hyvin, mutta silmät hieman ylikotjaantuivat ja menivät miinukselta (-4, -6) hieman plussalle. Lääkäri sanoi, että hänen olisi pitänyt tajuta ekasta silmästä ja lupasi että korjaa tarvittaessa veloituksetta. Lisäksi silmää aukipitävä laite painoi hermoon, niin että jälkimmäiseksi leikatun silmän luomi lurpsatti puoliummessa pari kuukautta. Aluksi ei tiedetty palautuuko silmä ilman leikkausta normaaliksi. Eli ei nämä nyt ihan riskittömiä leikkauksia ole. Tähän asti olen pärjännyt oikein hyvin, ehkä kuitenkin lähivuosina saan ne lukulasit, kun on jo valmiiksi vähän plussaa ja ikää 36v. Kaikenkaikkiaan kuitenkin elämää helpottava leikkaus, jonka tekemistä en missään nimessä kadu :) Vaikka saisin piankin lukulasit, oli leikkaus joka pennin (markkaikaan noin 20.000) arvoinen.

  Tämä tuntuu kivalta blogilta. Löysin tänne tänään Hesarin kautta :)

  Laura

  ReplyDelete

Please leave a message. :)

UA-40678595-1