Monday, August 12, 2013

NEW BABY

Jukka on haaveillut omasta koirasta ties kuinka kauan. Kun muutettiin yhteen, niin päätettiin ettei meille kuitenkaan oteta nyt toista koiraa ihan hetkeen, koska meidän uusioperheessä on minun puoleltani Uno ja Jukan puolelta kissat Maija ja Viivi. Ollaan molemmat ihan yber eläinrakkaita, ainoastaan mun allergia on vähän hiljentänyt tätä menoa. Naureskellaankin aina, että meillä on varmaan vielä joskus joku eläinhoitola.

Meillä on ollut aina tapana lueskella Polkan blogia, koska Jukka on saanut myös mut ihastumaan Polkkaan ja Rhodesiankoiriin yleensäkin. Meidän elämä pysähtyy aina hetkeksi jos puistossa juoksee Rhodesian tai jos katsotaan YouTubesta Rhodesian-videoita. Jotenkin on sitten ollut koko ajan ihan selvää, että kun meille tulee koira, niin se ei ole mikään muu kuin Rhodesian.


Eräänä päivänä Jukka sitten näytti mulle blogista, että Polkan pennut on nyt syntynyt. Seuraavana päivänä olin varannut meille viimeisen!! pennun kysymättä Jukalta. Soitinkin herralle töihin ja taidettiin molemmat vähän itkeä. Siitä asti meillä on puhuttu päivittän meidän tyttövauvasta ja mietitty miten Uno ja tytöt suhtautuu uusimpaan tulokkaaseen.

Eilen päästiin ekaa kertaa katsomaan meidän tulevaa vauvaa Kennel Feanorsiin. Ei oltais millään maltettu lähteä pois noiden pötkylöiden luota, ymmärrätte varmaan... Ei vielä ihan varmasti tiedetä kuka pennuista päätyy meille, mutta on meillä kaksi selkeetä suosikkia. Arvaatteko ketkä? Minähän olin muuten jo ilmoittanut, etten oikein tykkää noista maksanvärisistä, mutta kuinkas sitten kävikään... Maksis oli tietenkin ensimmäinen joka käveli suoraan mun syliin pussailemaan ja hengailemaan. Se oli molemminpuolista rakkautta heti.

Nyt haluaisin vaan saada jo meidän pennun kotiin, nuuskia, paijata ja pussailla sitä. En malta odottaa näitä tulevia viikkoja. Onneks oon reissussa lähes koko tän ajan, niin ehkä se helpottaa vähän.NAM
Polkka vahtii pentuja tarkkaavaisena. Pennut on niin kovia vaatimaan maitoa, että Polkka alkaa olla todella hoikassa kunnossa. Pakko sanoa, että tämä emo on yksi kauneimmista koirista jonka olen koskaan nähnyt.

Myös pentujen mummo, eli Polkan äiti käväsi paikalla vähän vahtimassa.
Rakkautta annan mielelläni.
En kestä.
Nyt vinkit jakoon. Miten totuttaa vanhat eläimet uuteen tulokkaaseen mahdollisimman hyvin?15 comments :

 1. Voi apua! mun vanhempien luota löytyy tommosia tällä hetkellä kaksi. Ne on niin sulosia, vaikken muistanut et ne noin pieniä joskus ollut :)

  Ja vinkeistä, hmm ei oikeen tuu mieleen. Meillä toimi yksinkertasesti se, että anto niiden keskenään haistella ja tutustua eikä mennyt ite väliin sotkemaan. Onnea uudesta perheenjäsenestä!

  ReplyDelete
 2. Mun sydän jätti just melko monta lyöntiä välistä:') Apua mitä ihanuuksia!!!!!!!! <3 <3 :)

  ReplyDelete
 3. Keinoja on varmaan monia, mutta minä olen tehnyt vain niin, että päästänyt pennun moikkaamaan vanhempia koiria ja kun tiedän, että ne ovat tervepäisiä ja eivät pennulle mitään tekisi, antanut pennun hoitaa tutustumisen itse. Meillä sheltit ovat aika hyvin tutustuneet pentuun ja tarvittaessa kurittaneet penikkaa tavoille. Kissojen kanssa pitää olla vähän varovainen etteivät räppää kynsillä ja pentu ei pääse piinaamaan kissoja. Onneks kissat pääsee korkealle piiloon pentua ja sillä tavalla voivat tarkkailla tilannetta pikku hiljaa.En kai tämän kummempia neuvoja osaa antaa :) Näillä ite mennyt.

  ReplyDelete
 4. Mä suosittelen hankkimaan pistorasiaan laitettavan Feliway-haihduttimen, jossa on eläimille luontaista feromonia joka rauhoittaa varsinkin uusiin tilanteisiin opettelussa ja stressaamisessa :) Apteekista ja eläinkaupoista saa ostettua. Meille teki ainakin ihan varmasti tehtävänsä kun tuotiin uusi tulokas taloon. Onnea vaavista, ihania ruttukuonoja <3

  ReplyDelete
 5. Koirille olikin näköjään oma! :D
  http://happypet.fi/koirille/lisaravinteet-ja-apua-ongelmiin/rauhoittuminen

  ReplyDelete
 6. Aawwww.. ^_____^

  Ennen pennun kotiintuloa, kannattaa kotiin tuoda jokin pennun oma peite tai muu asia, joka tuoksuu pennulta, jotta vanhat asukit tottuvat pennun tuoksuun.
  Ja kun pentu tulee kotiin, kannattaa vanhoille asukeille antaa oma tilansa eli jokin paikka, jonne ne pääsevät pentua karkuun. :) ainakin meillä vanhempi koira kaipasi omaa rauhaa aluksi ennen kuin tottui pentuun. Nyt ovat jo kavereita :)

  ReplyDelete
 7. Meillä on alettu uuteen tulokkaaseen valmistautua aina jo hyvissä ajoin sillä, että ollaan käyty katsomassa uutta tulokasta moneen kertaan ja "vaihdeltu hajuja", viety paria rättiä ensin vauvan luo, että A) vauva saa totutella hajuihin meiltä ja B) vanhemmat kakarat kotona saa totutella uuden vauvan hajuun kotona jo etukäteen.

  Kun uusi tulokas on sitten tullut kotiin, on alkuun tutusteltu niin, että tulokas on boksissa ja muut käy pikaisesti haistelemassa, ja siitä sit pikkuhiljaa valvonnan alla päästetty tulokas pois boksista ja tutkimaan paikkoja. Isompia ongelmia meillä ei sit olekaan ollut, kun on vaan huolehdittu, että jokainen lemmikki saa myös omaa rauhaa ja tilaa, esimerkiksi kissat meillä hengaili koiran tulon jälkeen muutamia päiviä aika paljon yläkerrassa. Pitää vaan itse muistaa antaa tasapuolisesti huomiota myös vanhemmille lemmikeille, vaikka toki aina se uusi tahtoo lumota hetkeksi ihan täysin :)

  ReplyDelete
 8. miten ihania!! oon pettynyt jos näitä koirajuttuja ei tule blogiin tulevaisuudessa PALJON <3 uno myös edustamaan enemmän :D

  ReplyDelete
 9. Oi, miten ihania kuvia! Odotellaan siis molemmat ajan kulumista, sinä uutta pentua ja minä tuon emokoiran saamista takaisin kotiin :).

  Meillä totutettiin mäykkyjä ja Polkkaa aikoinaan niin, että hankin muutaman koiraportin oviaukkoihin. Niillä tilaa pystyi jakamaan kätevästi sulkematta kuitenkaan ketään koiraa oven taakse. Vanhemmat koirat pääsivät lepäämään ihan rauhassa pennulta. Jos pentu tulee yhtään äitiinsä, niin siinä ON todellakin energiaa :)

  ReplyDelete
 10. Ensin "jurputusta": Rhode on alkukantainen rotu jolla saattaa syttyä saalistusvietti päälle sekunnissa, kun joku elikko ryntäilee sen ohi eli kannattaa aloittaa HETI sen asian opiskelu, että kissoja EI jahdata. Itsellä ei ole rhodea, mutta dobermanni löytyy, jonka kanssa on tehty töitä julmetusti, ettei se jahtaisi meidän kissoja... vielä ei olla maalissa, mutta eteenpäin on menty, narttu kun se on niin toistoa saa tehdä, koska se "keksii" aina jonkun uuden jutun, missä hänen mielestään ei kieltoa tarvi totella. Toista dobberiamme ei kissat kiinnosta samalla tavoin, se vain haluaisi leikkiä :) Mutta tosiaan, vaikka se tuntuisi ihan hiiiweeeeltääää kieltää pientä pupeloa joka vähä haluis syöksyä kisua päin, niin suosittelen silti tekemään sen ihan ekasta hetkestä lähtien, koska aika menee niin nopeaa ja kerran kun antaa myöden niin se on siinä sitten, peli hävitty. Se ei ole kissaa kohtaan reilua, että se joutuu syöksyilemään kiipeilypuuhun pakoon :( Samoin kuin niille kisuille kannattaa selvittää, että koiraa ei läpsitä turhanpäiten :)

  Ja sitten ihkutusta: ihania ruttupeppuja, onnea tulevasta vauvelista! :) Kannattaa eka antaa pentusen nuuskuttaa asunto läpi rauhassa ja sitten yksitellen tutustuttaa ne muihin eläimiin, omassa rauhassa. Teillä on jo koira niin kyllä kisut tietää, että siinä edessä tönöttää sitten toinen koira :)

  Onnea matkaan ja nauttikaa pentuajasta, se menee niin nopsaan ohi.

  ReplyDelete
 11. Kiva että pääsee lukemaan koirankoulutusjuttuja. :) Sehän on aika merkittävässä osassa noin haastavanrotuisen pennun kanssa, ja varmasti vie paljon resursseja, jos haluaa hyvätapaisen rhoden. Vähän eri juttu kuin pienen seurakoiran kanssa touhuaminen, kun löytyy noita viettejäkin eri tavalla.

  ReplyDelete
 12. Voi eikä!<3 Mulla on ihan kauhea koirakuume ja näiden kuvien ansiosta se nousi just potenssiin sata. :D Onnea hirmuisesti, toivottavasti kaikki sujuu hyvin kun saatte palleron kotiin. :) Haluaisin jo niin kovasti oman hauvavauvan, mutta valitettavasti ihan vielä tilanne ei ole otollinen koiran hankkimiselle. Toivon, että ensi keväänä olisi jo parempi hetki pennun hankinnalle. Sitä odotellessa. :)

  ReplyDelete
 13. Suosittelen lukemaan Tuire Kaimion kirjan "Pennun kasvatus". Ehdottomasti yksi parhaista pennun koulutukseen liittyvistä kirjoista! :)

  -Karoliina.

  ReplyDelete
 14. Mitä ihanuuksia!! voivoi :)

  ReplyDelete
 15. Saatoin just pyörtyä vähän. *huokaus*

  ReplyDelete

Please leave a message. :)

UA-40678595-1