Monday, August 19, 2013

VILLA VILLEKULLA

Olen Mimmille useaan kertaan fiilistellyt ensimmäistä matkaani sijaisperheeni kanssa joskus 90-luvun alussa Sally Albatrossilla Visbyyn. Olin kyllä Tukholmassa käynyt jo aiemmin, mutta Gotlanti oli ihan uudenlainen kokemus ja sellainen oikea lomamatka.
Muistan elävästi kuinka pääsin suuren idolini Peppi Pitkätossun taloon Huvikumpuun, kun vietimme koko päivän paikassa jota kutsuin viimeiset 20 vuotta Peppi Pitkätossun maaksi. Tänään totesin paikan nimen olevan Kneibbyn...

Olin todella fiiliksissä, kun Mimmi ilmoitti voittaneensa lennot Flybelta ja kysyi kiinnostaisiko minua lähteä kesän lopussa jälleen tuonne paikkaan, joka on jäänyt vahvasti mieleeni. Tottahan toki kiinnosti ja täällä sitä nyt ollaan! Visit Sweden ystävällisesti tarjosi meille majoituksen ja auton täällä, joten mukava loma on tiedossa.

Laskettiin muuten Mimmin kanssa, että tämä on meidän kymmenes (10) yhdessä tehty ulkomaanmatka. Kotimaan matkoja ei pysty edes laskemaan, niitä on paljon...

Matkan tapahtumia voi seurailla Visit Swedenin Instagramissa, eli täällä. Käykäähän kattelemassa!


Mietin muuten tänään sitä, että olen pienestä pitäen ihaillut suuresti Peppi Pitkätossua ja kun meille piti keksiä nämä "bloginimet" vuonna 2009, niin tiesin heti haluavani olla Peppi. Nykyään virallinen nimeni Maistraatissa on Peppi ja se tuntuu todella luontevalta. Peppi on aina symboloinut minulle vahvaa naista joka kestää kaiken. Ihan pienenä kun pelotti ja ahdisti olla yksin, niin kuuntelin kasetilta Pepin seikkailuita. Myöhemmin kun osasin lukea, niin olin merkannut jo valmiiksi kirjasta ne Pepin "rohkeuskohdat" joita sitten luin aina kun tartti valaa itseensä voimaa. Tänään istuskellessani Huvikummussa Lilla gubbenin päällä mietin sitä kuinka onnellinen joskus olin, kun pääsin uuden perheeni kanssa sinne ja kuinka turvalliselta minusta tuntui ensimmäistä kertaa elämässäni. Melkein jokaisella on joku "idoli" ja minulla se on ollut Peppi Pitkätossu. Tuon rääväsuisen punapään avulla tämä Peppi on selvinnyt monista vaikeista hetkistä elämässään.


KUKA ON SINUN IDOLI?

11 comments :

 1. Mikä sun syntymänimi sitten on? :-)

  ReplyDelete
 2. Itse myös lomailin Gotlannissa viime viikon. Aivan ihana paikka. Me kävimme ihailemassa Kneibbytä vain parkkipaikalta, mutta huvikummun katon näin ;)

  ReplyDelete
 3. Ihana kuulla taustaa Peppi nimestäsi! Kiitos kun jaoit! Ihanaa matkaa! P.S Tykkään kovasti uudesta etusivun 'polaroid' kuvasta ! :)
  Mukavaa alkavaa syksyä sinne Suomeen!

  ReplyDelete
 4. muistan kun mulle selvisi että teidän nimet oli vain nimimerkkejä ja olin niin järkyttynyt... :D silloin jotkut muutkin bloggasi salanimellä, mutta ne oli yleensä sellaisia joista heti näki että ei voi olla oikea nimi. jossain postauksessa joku kysyi ehkä hieman epäkohteliaasti että eikö mimmi ja peppi ookaan teidän nimet ja vastasitte siihen jotenkin naureskellen että ei kai joku oikeasti näin luullut ja olin ihan loukkaantunut! :D oon kuitenkin päässyt tästä kauheasta petoksesta jo yli...

  ReplyDelete
 5. mun idoli oli kanssa peppi. mun sisko oli käynyt kanssa gotlannissa ennenkuin olin syntynyt. isäni antoi mulle peppipelikortit kun olin ehkä n. 5-vuotias. luulen et se oli mun isän tapa sanoa, et hän ei tiedä mitä tehdä voimakkaan luonteeni vuoksi..

  ReplyDelete
 6. En ikinä lapsena ymmärtänyt mikä Pepissä -siinä Pitkätossussa- oli sankarimaista tai ihailtavaa. Peppi teki minut vain surulliseksi: hän oli hylätty ja asui yksin. Nyt aikuisena kun olen ammattini puolesta nähnyt "tosielämän peppejä", lapsia, joiden on pitänyt selvitä ihan liiasta, tuntuu entistä hullummalta ihailla Peppi Pitkätossua. Astrid Lingrenin muissakin saduissa on hieman kyseenalaisia piirteitä, esim Vaahteranmäen Eemelin väkivaltainen ja pelottava isä. Varmaan Eemelistä tuli isona asosiaalinen taparikollinen...

  ReplyDelete
 7. "Vannon että sinä päivänä, jolloin minä saan kuulla jonkun lapsen olevan pahoillaan siitä, että saa itse huolehtia itsestään ilman aikuisia, sinä päivänä minä lupaan opetella koko kertomustaulun takaperin." Peppi Pitkätossu

  Itse olen ymmärtänyt Peppi Pitkätossun hieman toisin, kuten edellinen anonyymi kirjoittaja. Jokaisellahan on omat tulkintansa kirjoista/satuhahmoista jne. Kannattaa silti lukea mm. tämä Jukka Parkkisen kirjoitus Pepistä: http://www.parkkinen.org/peppi.html "Peppi paljastaa käytöksellään ja suhtautumistavallaan yhteiskunnalliset ja kasvatukselliset konventiot ja kysenalaistaa ne."

  T: Molempien Peppien fani :)

  ReplyDelete
 8. Mä olen käynyt kerran Gotlannissa, mutta sillä kertaa en päässyt Villa Villekullaan. Vielä olis joskus tarkoitus päästä käymään siellä!

  ReplyDelete
 9. Moi Peppi!
  Muistin tän postauksen ja selaillessani erilaisia nettikauppoja silmiini osui mikäs muukaan kuin Peppi Pitkätossu-naulakko! Tulit heti mieleeni ja ajattelin varmuuden vuoksi linkata sen sinulle, jos et vaikka ole sitä vielä itse bongannut..
  http://www.zalando.fi/pluto-naulakko-oranssi-p8572a00a-h00.html
  Rakastan blogiasi ja vaikutat aivan upealta ihmiseltä, tuot aina valoa pimeisiin syysiltoihini postaustesi muodossa, kiitos siitä! :)

  Ihanaa syksyn jatkoa sinulle ja pienelle perheellesi!

  - Milla

  ReplyDelete

Please leave a message. :)

UA-40678595-1