Tuesday, September 3, 2013

VIRKKURI

Jenni kirjoitti blogissaan joku aika sitten suloisesta Virkkuri-kirjasta. Noteerasin kirjan silloin, mutta mietin heti, etten voisi todellakaan edes ruveta katsomaan sitä, koska ärsyynnyn siitä faktasta etten osaa virkata.

Olen aina ollut jotenkin huono käsitöissä. Olen yleisesti suhteellisen visuaalinen ja näppärä käsistäkin, mutta käsitöitä olen jostain kummasta periaatteesta vaan vihannut. Kuitenkin takaraivossa on ollut aina sellainen "Voi osaisinpa"-fiilis, koska rakastan erilaisia neulejuttuja ja onpa meillä Unon leikkikorinakin sellainen ihana Suomessa virkattu kori.

Käväisin juuri ennen lomaa nopeasti Eirassa ja kävellessäni Fredaa poikkesin tapani mukaisesti Pinoon, joka on yksi suosikkiliikkeistäni Helsingissä. Katseeni osui Virkkuriin, joten päätin hiukan vilkaista sitä. Ensimmäinen huomio oli miten tyylikäs ja huoliteltu ulkoasu kirjassa on ja seuraavaksi ihastelin jo niitä upeita luomuksia joita sisältä löytyy. Siinä vaiheessa kiikutin jo kirjaa kassalle, kun tajusin sieltä löytyvän perusteelliset ohjeet virkkaamiseen. Minä aion opetella. Piste. Poistuttuani liikkeestä, tajusin heti että kirjan oli minulle myynyt sen luoja Molla Mills. Mietiskelin siinä, että miltäköhän Mollasta mahtaa tuntua myydä omaa tuotettaan meille jotka emme sillä hetkellä tajua kuka hän on. Itselläni varmaan ainakin aina nipistäisi vähän mahasta, että jes!

Syksyn projektini on siis oppia virkkaamaan tämän kirjan tahtiin. Virkkuri 2 on kuulemma jo tekeillä, mutta voin kertoa tämän ykkösenkin sisältävän niiiin paljon kaikkia hienoja ohjeita, että mulla menee useampi vuosi näiden opetteluun. Lähdetään nyt kuitenkin ensin liikkeelle siitä perussilmukasta...

LÖYTYYKÖ TÄÄLTÄ VIRKKAAJIA? ONKO VINKKEJÄ TÄLLAISELLE AMATÖÖRILLE?

10 comments :

 1. Voi, ittelläki on tuo kirja ostoslistalla! Koreja oon viime kevään aikana opetellu virkkaamaan ja kudetta on kulunut varmaan viitisen kiloa. Tuloksena on _yksi_ ainoa täydellisesti onnistunut kori. Muut onki sitten vähemmän onnistuneita.

  Olen itse hirveän huono seuraamaan ohjeita, mutta ainoa vinkkini muille amatööreille on, että lukekaa ohje läpi niin monta kertaa, että varmasti osaatte ja ymmärrätte kaiken mitä siinä neuvotaan. Varmistakaa vielä vaikka kaverilta. Sitten voitte aloittaa. Eikä kannata luovuttaa, jos ei kerralla onnistu, mutta suostukaa myös ymmärtämään se että on oikeasti olemassa ihmisiä jotka eivät vain opi tätä jaloa taitoa :D

  ReplyDelete
 2. Mä sain mun siskolta synttärilahjaksi Virkkurin ohjein tehdyn kassin: http://huvinvuoksi.wordpress.com/2013/06/05/sarjatuotantoa/

  Mut mä oon virkkaaja, ehdottomasti! Voit soittaa mut apuun myös jos virkkausinto on hukassa. :)

  ReplyDelete
 3. Minä virkkaan! Tai en virkannut ennen, ala-asteella viimeksi, eli yli 15 vuotta sitten. Alkukesästä iski innostus - nyt mä otan koukun käteen ja opettelen. Loppuvuoden aikana aion myös opetella neulomaan!
  Kunhan nuo silmukat oppii, se onkin sitten siinä ja taivas vaan rajana. Itse en enää edes ohjeita etsi tai katso, vaan virkkaan "omasta päästä". Esim. nyt mulla on työn alla villatakki, jota teen ihan ketju- ja pylvässilmukoilla, isoäidinraita-tyyppisesti. FB:ssä on mukavia virkkausryhmiä, joissa on ihania ja avuliaita ihmisiä tenkkapoo-tilanteita varten, ja paljon inspiraatiota :) Novitan nettisivujen silmukkaoppaan kautta itse opin uudelleen virkkauksen perusteet. Myös Pinterest on ihan aarreaitta! Sinne voi jumahtaa tunneiksi selailemaan toinen toistaan kauniimpia virkkuita... Koukuttavaa puuhaa (pun intended)!

  ReplyDelete
 4. Virkkaaja ilmoittautuu täälläkin! Tälläkin hetkellä kolme virkkausprojektia menossa, kun saisi edes yhden valmiiksi.... Olisipa hauska päästä hipelöimään tuota kirjaa! :)

  ReplyDelete
 5. Ostin itsekin tämän kirjan juuri viikonloppuna. Opettelin neulomaan muutama vuosi sitten ja nyt tänä vuonna olen opetellut virkkaamaan. Kun alkuun pääsi niin siihen jää kirjaimellisesti koukkuun ;)

  ReplyDelete
 6. Tää kirja saattas tehdä mullekin hyvää, neuleet menee mutta virkkaus ei oikein luonnistu :) Niin moni tätä kirjaa on kehunut et ehkä pitää mennä ostamaan se itsellekin :D

  ReplyDelete
 7. Olen virkannut lähinnä matonkuteista. Kerran virkkasin Novitan ohjeilla huopasesta hatun (sen ihanan missä on ruusukin) ja kun huovutin sen, niin ei mahtunut enää edes vastasyntyneelle tyttövauvalleni päähän:)

  Virkkaus on kyllä kivaa, kuten käsityöt muutenkin! Voisinkin Pepille neuloa jotain jouluksi kun opiskeluiltani ehdin <3

  ReplyDelete
 8. Olen virkannut lähinnä matonkuteista. Kerran virkkasin Novitan ohjeilla huopasesta hatun (sen ihanan missä on ruusukin) ja kun huovutin sen, niin ei mahtunut enää edes vastasyntyneelle tyttövauvalleni päähän:)

  Virkkaus on kyllä kivaa, kuten käsityöt muutenkin! Voisinkin Pepille neuloa jotain jouluksi kun opiskeluiltani ehdin <3

  ReplyDelete
 9. Voi ei katosiko äskeinen kommenttini? No piti sanoa vaan että kuteista olen pääasiassa virkannut, mattoja ja koreja. Käsityöt on ihanan terapeuttisia:)

  ReplyDelete
 10. Mä oon ihan totaalinen amatööri virkkauksen ja muidenkin tuollaisten kanssa, en ole virkannut koskaan edes pannunalusta. Virkkuri-kirjan ohjeiden ja kaverin "suomentamisen" jälkeen olen tehnyt ties kuinka monta koria ja myös sen vinoraitaisen korin (omin avuin!) ja nyt viimeisempänä tuon Hexagon-maton. Tein kaikki matonkuteista, mutta Noodles-kude (lankamaailmasta) kaikissa herkullisissa kuoseissa on myös hyvä ja jämäkämpi vaihtoehto. Virkkaus vie mennessään :)

  ReplyDelete

Please leave a message. :)

UA-40678595-1