Tuesday, August 20, 2013

ONNI ON

Ulkona on synkkää, edessä on tuskailua verojuttujen kanssa, silmä tuntuu tulehtuneelta ja vatsassakin vähän vääntää. Tässä on oikeastaan kaikki edellytykset "Tänään vedän peiton korviin ja vihaan kaikkia"-päivään, mutta...

Ei. Mulla on hirveän rauhallinen olo sisälläni ja olen jo tunnin ajan pyöritellyt mielessäni asioita joista olen onnellinen ja jotka tuovat minulle hyvää oloa. Aion nyt kirjoittaa ne tähän muistiin, jotta seuraavana tällaisena päivänä voin palata lukemaan mitä ne olikaan...

KOTI Olen jo kahdeksan vuoden ajan halunnut palata asumaan Kruununhakaan. Nyt meillä on kaunis koti jossa on melkein neljämetriset huoneet, takka, integroitu keittiö ja isot ikkunalaudat. Aina huonoina päivinä vihaan kotiamme ja haluan muuttaa maalle, mutta tänään kaipaan sinne kovin.


TYÖ Saan vihdoin taas itse päättää mitä teen, missä ja kenen kanssa. Minun ei tarvitse tehdä töitä ihmisten kanssa jotka kadehtivat eivätkä pidä minusta, tai keksiä juttuja raportteihin vain koska kukaan ei ole tehnyt mitään. Saan tehdä juuri ne projektit jotka haluan ja palata maailman täydellisimpään rutiiniin, eli kotitoimistopäivään maanantaisin.


ELÄIMET Meillä on kohta kaksi koiraa ja kaksi kissaa. Vaikka olisin kuinka allerginen kissoille, niin silti haluan joka päivä ottaa ne syliin ja vähän paijata. Uno taasen täyttää ensi viikolla ja jo 7 vuotta, mutta silti se jaksaa leikkiä kuten pienenä. Uno tottelee mua paremmin kuin ketään, koska olen käyttänyt tunteja sen kouluttamiseen. Unolla on tullut vanhemiten pientä ärhäkkyyttä ja olen päättänyt nyt syksyllä paneutua siihen oikein kunnolla. Luna taasen... Voi Luna. On niin hyvä mieli siitä, että varasin aikoinaan Lunan meille ilahduttaakseni Jukkaa. Nyt olen aivan rakastunut tuohon hetken vielä pieneen tyttöön ja odotan, että saadaan pallero jo kotiin.


YSTÄVÄT Näiden merkitystä ei pitäisi koskaan aliarvioida. Olen aina saanut nauttia upeista ystävistä ja kasvaa yhdessä hienojen persoonien kanssa. Tänä päivänä minulla on kourallinen läheisiä ystäviä, koska enempää ei ihminen tarvitsekaan. Ihmisten mielestä "tunnen kaikki" ja tunnenkin paljon ihmisiä, mutta vietän aikaa vain niiden kanssa jotka ovat minulle läheisiä. Viimeiset päivät olen nauranut enemmän kuin kuukausiin yhteensä... Syynä tietenkin eräs ystävä, eli kompis jonka olen tuntenut 11 vuotta.


PERHE Mulla on ihana perhe Kirkkonummella joiden kanssa olen lähentynyt entisestään kuluneen kesän aikana. Vietetään paljon aikaa vanhempien kotona ja myös pikkusiskoa olen onnistunut näkemään enemmän lähiaikoina. Perhe on paras ja välillä luonnollisesti myös pahin.


JUKKA Olen alusta asti sanonut, ettei Jukka ole se "sielunkumppanini" joka ymmärtää jokaisen lauseen vaikka en sitä sanoisikaan ääneen, tietää aina miten toimia ja jonka kanssa jokainen asia tuntuu vain klikkaavan. Ei todellakaan. Jukka on täysi vastakohtani, kontrollifriikki ja ihminen jonka kanssa tuntuu välillä, ettei meillä ole mitään yhteistä. Siltikin... Kaipaan Jukkaa joka päivä, kun en ole sen kanssa. Jukka hyväksyy mut juuri tällaisena kuin olen ja sen kanssa on hyvä olla. Jukka saa mut kiihtymään nollasta sataan, mutta osaa myös rauhoittaa mut sekunnissa. Jukka kantaa taskussaan silmätippojani, kun itse kuitenkin aina unohdan ne johonkin. Jukalla on maailman pisin pinna ja aina kylmä. Minulla taas on maailman lyhyin pinna ja aina kuuma. Me täydennetään toisiamme ja tiedän tekeväni Jukan onnelliseksi. En koskaan ennen halunnut kirjoittaa miesasioistani mitään blogissa, koska se tuntui "liian yksityiseltä ja ahdistavalta". Nykyään tuntuisi oudolta jossen kirjoittaisi Jukasta, koska ajattelen Jukkaa jatkuvasti.

Minä tosissaan olen onnellinen, onnekas ja kaikenlisäksi vielä ansainnut kaiken tämän onnen. En halua antaa blogissa kuvaa, että elämäni olisi jotenkin kiiltokuvamaisen upeeta, koska silloin valehtelisin. Joskus kuitenkin on hyvä tällaisina päivinä muistaa, että elämässäni on paljon hyvää ja paljon asioita joiden takia kannattaa jaksaa ikävämpiäkin juttuja.Kuvat mistäpä muualtakaan kuin Beyoncen blogista. Mainitsinko jo kuinka paljon rakastan tätä naista?

15 comments :

 1. Replies
  1. Kiitos Elena! Kiitos, että vaivauduit jättämään kommentin ja kertomaan tuon asian. <3

   Delete
 2. On niin totta joka sana mitä sanot
  ja kirjoitat.

  Mä kans joskus pysähdyn oikeen miettimään
  joskus kuinka paljon mulla on
  ja ei pitäs pienistä jurputtaa...

  On ihana lukea onnesta ja oot onnellinen
  se ei oo keltään muulta pois:).

  Katellisuus on niin inhottavaa
  elämässä ja ne ihmiset jotka on muille aina kateellisia negatiivista sanottavaa:(.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on taito osata pysähtyä miettimään niitä juttuja. Se tekee elämästä huomattavasti värikkäämpää..
   On kuitenkin fakta, että ne tylsemmän jutut vahvistaa, nii kliseistä kuin se onkin.

   Aina sitä ihminen tuntuu haluavan enemmän, minä ainakin. Aina haluan muuttaa sinne maalle, enkä osaa nauttia mahdollisesti viimeisistä vuosistani kaupungissa. Se on typerää, mutta tällainen minä olen.

   Kiitos Ede! :)

   Delete
 3. musta on hienoa miten avoimesti kirjoitat mm. parisuhteestasi. moni ihminen tuntuu uskovan sellaiseen elokuvarakkauteen että jossain on itselleen täydellinen kumppani ja kun sen tapaa asiat vaan loksahtavat paikalleen ja kaikki on ihanaa aina ja ikuisesti. mutta ei se ole totta, ei missään tallustele ihmistä joka on tehty täydellisesti toista varten, ei kukaan ole tehty vain täydentämään toista. se kehen rakastuu on myö monimutkainen, itsenäinen ja kokonainen ihminen. niin kuin lempikirjailijani John Green kirjoitti: "What a treacherous thing it is to believe a person is more than a person." jos sen ymmärtää, pääsee paljon helpomalla. ja sun suhde Jukkaan kuulostaa juuri aidolta ja oikealta, monimutkaiselta ja ihanalta! <3

  mun päivä alkoi huonosti mutta tää postaus piritsti. kiitos!

  xx Stu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin uskoin pitkään siihen elokuvarakkauteen, kunnes tajusin etten itse ole niistä elokuvista. Minä en ole se ihana nainen joka odottaa makaroonilaatikon kanssa kotona kauniina, vaan juurikin melkein sen vastakohta! :D

   Mun mielestä on ihanaa saada näitä kommentteja ja tajuta, että siellä ruudun takana on hyvin paljon samanhenkisiä lukijoita. Tämä bloggailu kun on nykyään mulle huomattavasti helpompaa, kun uskallan puhua myös ikävämmistä asioista ääneen, enkä seuraa kävijälukuja.

   Sun kommentti piristi paljon minua, kiitos! <3

   Delete
 4. Ihanaa huomata että ihmiset kaiken tämän muun keskellä jaksaa vielä keskittyä ns. Olennaiseen. Elämässä on aina jotain kiitettävää ja mistä olla onnellinen. Useat ihmiset vain tuntuu unohtavan sen. Viimeyönä töissä kahden rakkaantyökaverin kanssa käytiin läpi meidän työyhteisön hyviä puolia ja siitä tuli ihan mielettömän hyvä fiilis.

  Ihana postaus jälleen <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Työyhteisön hyviä puolia olisi hyvä käydä läpi useamminkin. Hyviä asioita pitäisi kaivaa esiin vaikeina hetkinä. Kiitos Sini ihanasta kommentista! :)

   Delete
 5. Ja yksi kuva on Philadelphiasta <3 Ihana postaus, tällaisia on kiva lukea!

  Emmi L.

  ReplyDelete
 6. Minulla on tapana lainata suuria kirjoittajia. Kuten esimerkiksi Albert Einstein totesi, että "A person who never made a mistake, never tried anything new".

  Ja nyt lainaan, taas jälleen kerran sinua, Peppi.

  "Jukalla on maailman pisin pinna ja aina kylmä. Minulla taas on maailman lyhyin pinna ja aina kuuma." -- tätä ennen taisit kertoa Jukasta jotain muutakin: kuinka hän kantaa niitä sun silmätippoja taskussa ja kuinka Jukan kanssa on hyvä olla. Tohon listaan, millainen sä, Peppi, ainakin siellä näppäimistön takana olet, voisi kevyesti lisätä: "Niin ja mä olen kova itkettämään mun lukijoita".

  Mä olen se joka en voisi tulla sua nykäisemään hihasta kadulla ja moikkaamaan, koska mä luultavasti vaan itkisin. Enkä surusta :-) Ja sitten me varmaan itkettäisiin molemmat :-)

  Sä olet niin ihana, aito ja kuinka olen suitsuttanut sitä kaarta, miten sä olet blogivuosien aikana kasvanut, miten sä olet itsestäsi kertonut. Kaikkia miellyttävästä halibilepallerosta on kasvanut itsenäinen nainen ja melkein joka kerta kun klikkaan suosikkiblogieni listasta tämän, alkaa jossain takaraivossa pauhata -kenenkäs muun kuin Beyoncen biisi Who run the world? ;-) GIRLS! Ja Peppi, tietty!

  Ihana teksti. Tätä voisi verrata ihan siihen, kun seisois jossain kaupassa joku merkkiveskan feikkikopio toisessa kädessä ja aito Vuitton toisessa. Niitä kopioita on hyllyt väärällä mutta niitä aitoja on vain yksi ♥

  Olen todella iloinen puolestasi. Ja kyllä itkin tekstiä lukiessani. Tuossa kohtaa, kun kerroit ettei tarvitse enää tehdä työtä ihmisten kanssa jotka eivät pidä sinusta. Voi hitto - onko sellaisia? Oikeesti? Voit vaan miettiä, monta niitä nillittäjiä on ja montako SATAA meitä muita on, jotka riemusta kiljuen ottaisi sinut työkaveriksi.

  Love ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olet mun suosikki. Jos olisin ollut yksin, niin olisin varmaan pillittänyt silmät päästäni tämän kommentin luettuani. Mitä sitten tein? Kopioin tän työpöydälleni muistuttamaan siitä, että joku ihminen oikeasti pitää mua arvossa näin suuresti.

   Who run the world? NO GIRLS!!! <3

   Sinä olet niin ihana. <3

   Delete
 7. Ihana teksti, mutta myös niin tosi. Jokaisen meistä pitäisi välillä pysähtyä miettimään ja kiittämään niistä asioista, jotka tekee oikeasti onnelliseksi. Sitä useasti vain menee elämässään, eikä yhtään osaa ajatella. Itse voisin sanoa itsestäni tällä hetkellä, että itse vain suoritan, en elä. Se on harmi.

  On ihanaa lukea sun elämästä, että sulla oikeasti menee hyvin, olet onnellinen ja sulla on maailman ihanin Jukka. : ) muistan, kun joskus kirjoitit blogissa, kun et osannut asentaa jotain lamppua tai dvd-soitinta ja kaipasit vierellesi miestä sillä hetkellä (kuten myös itsekin!). Oon niin iloinen, että nyt sulla on sellainen. : ) ja sulla on hyvä olla!

  "Ihana teksti. Tätä voisi verrata ihan siihen, kun seisois jossain kaupassa joku merkkiveskan feikkikopio toisessa kädessä ja aito Vuitton toisessa. Niitä kopioita on hyllyt väärällä mutta niitä aitoja on vain yksi ♥" Mun mielestä tämä on ehkä kauneimpia asioita mitä olen kuullut. : ) mutta niin totta!

  Tästä kirjoituksesta saa lisää toivoa omaan elämään, että ehkä mäki joskus saavutan sen onnellisuuden tunteen. : ) se on koko ajan rakenteilla.

  Kiitos Peppi. Kiitos Peppi siitä, että olet niin aito ja lämmin. Tätä me tarvitaan. : ) Ja niitä pahoja päiviä tulee kaikille, joillekin vähän enemmän kuin toisille. Ehkä pääsen joskus sanomaan sen sinulle aidon oikeasti. : )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi miukkis jälleen! :)

   Kiitos itsellesi, että jaksat lueskella mun juttuja. Olen 28 vuotta mennyt sitä onnellisuutta kohti ja välillä kun kelaa elämää taaksepäin, niin sitä miettii miten ihmeessä olen jaksanut ja miten ihmeessä jonkun ihmisen elämä on voitu tehdä niin hankalaksi. Minä olen just se jolle aina tapahtuu kaikkea ja joka joutuu aina jonkun syynäykseen. Siltikin kaikesta on selvitty.

   Vieläkin minulla on paljon asioita joissa on tapahduttava kehitystä, nämä siis itseni saralla. On epävarmuuksia, pelkoa ja ahdistusta.

   Uskon kuitenkin siihen, että sitten kun olen unelmani saavuttanut, eli perheen niin sitten osaan myös arvostaa sitä juuri niin paljon kuin pitääkin. :)

   Delete
 8. Teksisi oli ihana. Just tämän takia mä mtl-blogissa viehdyin juuri sinuun heti alussa. Jotain oikeeta ja aitoa vaistosin ja nyt olen tosi iloinen, että kirjoitat avoimesti ja rehellisesti. Katselin eilen feissarista kuviasi ja mietin miten paljon olet vuosien varrella muuttunut/kasvanut mutta myös henkisesti.
  Ei munkaan mieheni ole mun sielunkumppanini, mutta hyvä ja rakas isä lapsillemme. Elämä on hyvä.Näin.

  Mun piti kysyä muuten myös, että onko sulla noiss poseerauskuvissa julkkisten kanssa omat vaatteet vai jotkut työpaikkasi sponssaamat vaatteet? Oletko vielä levy-yhtiössä töissä? Jossain vaiheessa puhuit lähtemisestä vaan se kuitenkin jäi mulle sitten epäselväksi kuinka kävi:)

  ReplyDelete

Please leave a message. :)

UA-40678595-1